SPECIAL ANNOUNCEMENT

PLEASE DO NOT REMOVE RIQZMIE CREATION BANNER FROM YOUR BLOG UNTIL WE SOLVE OUR PROBLEM WITH PHOTOBUCKET..WE WILL INFORM HERE AFTER WE REPLACE OUR NEW BANNER..PLEASE AWARE WITH THIS WARNING..THANK VERY MUCH FOR YOUR SUPPORT


my new website is still under construction..
http://www.riqzmiecreation.com/

http://www.loniavillage.com/

for all the visitor ,seller or buyer at loniavillage.com ...just for the info that now this website is under upgrading and please wait for news..thank very much

ADVERTISEMENT!

TANAH UNTUK DIJUAL;
LOKASI DI ULU YAM,SELANGOR..KELUASAN 3.5HEKTAR
EMAIL UNTUK KETERANGAN LANJUT;
yati_salem@yahoo.com

HOW TO LESS YOUR PETROL FOR YOUR CAR;
http://www.maxfuelpower.com/ref.plx?MN00028

*post terbanyak telah dimenangi oleh cik nur laily dari seremban..sila datang lagi ke http://www.loniavillage.com/
dan aktif kan diri anda disana..

angin satu badan(This is what will happened if u work with your little kids)

Monday, October 20, 2008



salam citee!

hari akak ingat nak cite sikitlah true story ape yang berlaku kat romah akak nih..ari nih akak cite dalam malay language jelah ye sebab sian lak ngan member kita yg tak berapa paham bahasa orang puteh nih(benarnya akak sendiri pun tak reti!!hehe)..

benda nih dah dua bulan kalo tak silap otak tua nih pikir lah berlaku(mak datuk bahasa malaysia pong tunggang langgang ni..alah lantak jelah)..satu petang tu akak pikir nak mandi awal sikit lah so sebelum masuk bilik air tu akak siap pesanlah kat anak bujang akak nih..BANG!!!(PANGGILAN DIA WALAUPUN DIA MASIH KECIK..)KANG IBUUU MANDI JAGA ADEKK YEE...wah dia dengan bangganya pun mengangguk dan menjawab YEE!!!(kes percaya kat anak bujang akak omor 3 tahun jee nih)

wah akak pong dok syok2 lah mandi siap syampu sekali..ari tu rase cam tenang jee kat luar rase cam diorg tu sedang muafakatlah huhu... Tiba2 kak long akak menjerit macam nak giler..!! ABANG kwkklklsklkdljsdljdjsjfjsjfdfk!!!!!!!!!!!..akak pong ngan lintang pukang nye kuarlah nak tengok ape yg berlaku (sory dah siap paki bajuu yee)...masa tu yang akak leh lihat terdapat 3 org budak yang beromor setahun,2 tahun(anak buah akak yg suke malu2 kucing) dan 3 tahun tengah berdiri ngan tegak gak depan laptop tua yang akak biase guna nih..Ape lagih kene hanger lah 2 org bujang tu yg si ZT terlepas dari kene pokul sebab kecik lagih ,,jadik terpinga2 jelah tengok abang2 kene pokol..nak tau kenapa diorg kene pokol?!!

mana tak nye hampir semua button kat keybord komputer nih depaa complot cabut..benarnya benda nih dah biase berlaku tapi taklah seteruk nih masih leh pasang baliklah tapi kali dah tenat sangat,,,

memang nilah problem yg kita biase hadapi kalo kita kene bekerja ngan anak2 sekali ..sebab diaorg pun suke nak tolong kita..ni akak tak cite lagih pasal ape yg terjadik ngan bead2 dan wire2 akak nih..satu hari nanti akak akan tonjukkan work station akak yg tunggang langgang ni lak..sadis tull lah ..ape nak buat..dok tunggu diaorg besar dan paham bahasa lah nih..

abis tu nak dijadikan cite sekarang ni akak paki lah keybord besar cam komputer meja tu jee tu pun belas ehsan dari adek lelaki akak huhu..ni tengah korek tabung lah nih nak repair balik komputer nih(kalo boleh repairlah..)..tapi pikir2 balik baik biarje cam nih sebab kang diorg cabut balik..akak nih buat keje bukan leh selalu tutup pintu bilik sebab nak kene tengok anak2 sekali ..

akak dan adek beradik akak yang lain selalu ketawa bila pikir balik insiden nih dan cane muka diaorg bila kene marah..

4 comments:

Lollii-Pii said...

I love ur works..so pretty^^...

yatisalem said...

hi lolii..thank to stop by..

reen said...

cian bdk2 tu kena marah tp,hangin berbadan2 jgklah..hehehe..

yatisalem said...

hi reen selamat datg sini ye..memang pon selalu buat ibu dia ni berangin..heh